Batman’da lise öğrencileri, cadde ve sokaklardan topladıkları atık malzemelerle çeşitli tablolar tasarladı. Geri dönüşüme dikkat çeken tablolar sergilendi.
Okul atölyesinde başlattıkları proje dahilinde atık malzemeleri toplayan öğrenciler, tutkalla tuval üzerine yapıştırdıkları malzemeleri boyayarak tablo haline getirdi. Tablolar bir iş merkezinde sergiledi.
Batman Kız Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Vedat Yeşil, çevreye rastgele atılan atıklar ve plastiklerin su yoluyla tekrar insanlara döndüğünü ve bu probleme dikkat çekmek istediklerini söyledi. Yeşil, dünyanın her geçen gün artan tüketim çılgınlığı karşısında oluşan atıklar nedeniyle boğulmakta olduğunu söyledi.

Geri dönüşüm ve sanatı bir araya getirdiklerini belirten Yeşil, “Evlerimizde atık olarak gördüğümüz her ürünün geri dönüştürülebileceğini, bir sanatsal olarak değerlendirilebileceğini gördük” dedi.
Çevre kirliliğine değinen Yeşil, “Çevreye atılan atıkların doğada toprağa ve suya zarar verdiğini biliyoruz. Dünyamızda her yıl 300 milyon ton plastik atık oluşmaktadır. Bu her saniyede 9,5 ton plastiğin çevreye atıldığı anlamına gelmektedir” diye konuştu.

“Sıfır Atık Bilincini Aşılamaya Çalıştık”
‘Sıfır atık’ vurgusu yapan Yeşil, “Bu plastik atıklar, mikro plastik olarak önce toprağa ardından da suya karışarak bütün canlılara zarar vermektedir. Biz bu sergimizde buna dikkat çekmeye çalıştık. Sıfır atık bilincini aşılamaya çalıştık” cümlelerini kullandı. Geri dönüşüm fikrinin toplum içerinde yayılması gerektiğini söyleyen Yeşil, “Amacımız sıfır atık bilincinin, geri dönüşüm fikrinin ilanlarımızda oluşmasını sağlamak ve bu bilinci topluma yaymaktır. Bu atıkların olumsuz yönlerinden yine etkilenecek olan insanlardır. Bu bilinçle toplu olarak hareket ederek bu sorunu çözebileceğimize dikkat çekmek istedik” dedi.
