Coşkun Aral: “Batman 34 Yıl Öncesine Kadar Bağlı Olduğu Siirt’ten Daha İyi Konumda”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirtli gazeteci Coşkun Aral, Batman’ın 34 yıl öncesine kadar bağlı olduğu Siirt’ten daha iyi konumda olduğunu belirterek “Batman 1960’tan 1980’li yıllara kadar petrol tesislerinin olduğu Site Mahallesi dışında, sorunların diz boyu olduğu kentti.” dedi.

Siirtli gazeteci Coşkun Aral, Batman Çağdaş Gazetesine konuştu. Konuşmasında Batman’ın 34 yıl önce bağlı olduğu Siirt’ten daha iyi bir konumda olduğunu söyleyen Aral, şu ifadeleri kullandı:

“Batman, geçmişte çok kötü günler yaşadı ama aynı zamanda bu şehir beyaz yakalı işçi kentiydi. Site Mahallesi dışındaki semtlerde sorunlar diz boyuydu. O dönemlerin Batman’ını iyi bilirim. 40 Yıl öncesinde Batman’ın daha iyi konumda  olduğunu söyleyebilirim çünkü yabancı petrol mühendislerinin olduğu Batman, o dönemler değişimi de yaşamıştı.”

Aral, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “40-45 Yıl öncesinin Batman’ını iyi anımsıyorum. Kadına ilk insan muamelesinin yapıldığı yerlerden biri Batman’dı. Örneğin Siirt’te kadın erkeğe göre dört beş adım geride kalırdı. Batman’da ise o tabu yıkılmıştı. Elbette bu coğrafyada kadın olmak zor ama mücadele de etmek gerekiyor. Ülkemizde değişimin olduğu şehirlerin başında Eskişehir geliyor. Konya da biraz değişti. Yabancıların elinin değdiği bir başka şehir olan Erzurum hiç değişim yaşamadı. Batman, kara altının öyküsüyle değişim yaşayan bir kent oldu.” 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Coşkun Aral: “Batman 34 Yıl Öncesine Kadar Bağlı Olduğu Siirt’ten Daha İyi Konumda”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!