Dövme Festivalinde ‘Deq’e Büyük İlgi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen “İstanbul Tattoo Convention” Uluslararası Dövme Festivali’nde geleneksel ‘Deq’ sanatına büyük ilgi gösterildi.

İstanbul Grand Pera’da 26-27-28 Nisan tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek dövme festivalinin startı, geleneksel Deq kültürünü anlatan “Aşkın Teneki Yansıması: İz” belgesel gösterimi ile başladı.

İstanbul Tattoo Convention’a Urfa’nın Viranşehir İlçesi’nden festivale katılan, vücutlarında geleneksel Deq taşıyan kadınlar, festivalde yoğun ilgi gördü. Festivale, Türkiye ve dünyanın birçok yerinden ünlü dövmeciler katılım sağladı.

Dövme severlerin bir araya geldiği festivalde, kaybolmaya yüz tutmuş ‘Deq’ kültürünü yaşatan Diyarbakırlı Fatma Temel, festivalde yerini aldı. Festival boyunca geleneksel teknik ve motifleri tene işlendi.

Anne sütü ve is ile yapılan ve her motifin bir hikâyesi olan geleneksel Deq kültürü büyük ilgi topladı. Modern ve geleneksel dövme sanatının birada olduğu festivalde, Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinden gelen dövme sanatçıları farklı dallarda yarışmaya katıldı.

Güneydoğu Ekspres – Beritan Kaya

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Dövme Festivalinde ‘Deq’e Büyük İlgi
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!