“İlla Bir Can Kaybı mı Olacak?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Siirt’in Conkbayır Mahallesi 308 sokakta bulunan metruk evin bir kısmı yıkıldı. Ne Haber daha önce mahallelinin binanın yıkılmasını istediğini konuyu gündeme getirmişti. Bölgede oturan vatandaşlar, yıkılma tehlikesi olan binanın kendileri için tehlike arz ettiğini ve bir çözüm bulması gerektiğini belirtti.

“İlla Bir Can Kaybı mı Olacak?”

Cankbayır Mahallesi’nde bulunan ev tarihi eser denilerek yıkılmadı. Herhangi bir restorasyon da yapılmayan binanın yıkılma tehlikesi olduğunu Ne Haber defalarca gündeme getirmişti. Geçtiğimiz günlerde binanın bir kısmı kendiliğinde yıkıldı. Sabaha karşı saat 4.30’da yıkım olduğu için herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı. Yıkılma sonrası mahallenin kullandığı yol ise taşlarla kaplandı. Ne Haber’in görüş aldığı mahalleli, taşlarla kaplanan yolun temizlenmesi ve binanın yıkılmasını istedi.

“İlla Bir Can Kaybı mı Olacak?”

“Korkudan evden çıkamıyoruz”

Çoluk çocuğumuz tehlikededir diyen mahalle sakini Pakize Dayanan, şunları söyledi:

“Bir çare bulsunlar. Vali, Emniyet Müdürü kim yapıyorsa. Gelip bir çare bulsunlar. Çoluk çocuğumuz tehlikededir. Akşamları çocuklarımız çıkıyor. Diyoruz üzerlerine yıkılacak. Bütün insanlar buradan geçiyor. Yoldur. Zaten yol uzaktır. Bize bir çare yoktur. Bari canımız korunsun. 30 tane torunum var. Yanıma gelip gidiyorlar. Yukarı mahallenin çocuklarının hepsi buradan gelip geçiyorlar. Daha önce serseriler içindeydi. Kapıyı taşlarla kapatmışlar. Şu an sakindir. Tehlikelidir. Yıksınlar. Bir çare bulsunlar. Devlet çözsün. Diyorlar ki tarihi eserdir. Nerede tarihi eser. Korkudan evden çıkamıyoruz. Gelip baksınlar. Onlar geçebiliyorsa biz de geçeriz. Korkuyoruz. Buradan gelip geçiyorduk. Yol zaten uzak. Yol da kapanmış. Mahallemizi seviyoruz. Bir çare bulsunlar. Bu evi acilen yıksınlar. Seçim için gelip oy isteyecekler. Oy vermiyoruz. Bir çare bulsunlar sonra oy istesinler.”

“İlla Bir Can Kaybı mı Olacak?”

“Burası Yıkılmalı”

Binanın yıkılmasını istediklerini belirten mahalleli Necmettin Aygün, “Yıkık durumdadır. Sürekli yıkılıyor. Birinin üzerine yıkılacak. Kimin çocuğunun üstüne düşse evi başına yıkılacak. Bu yıkılmalı ve bir çare bulunmalı. Başvuru yapmışız. Bu sabah bile muhatara demişim bir çare bulun. Yolumuz budur. Başka yerden geçemiyoruz. Torunlarımız, çocuklarımız, biz buradan geçiyoruz. Burası yıkılmalı.” dedi.

“İlla Bir Can Kaybı mı Olacak?”

Binanın yıkılması illaki can kaybı mı olsun diyen Lokman Dayanan, ise şöyle konuştu: “Bu bina her gün başvuru yapmamıza rağmen geldiklerinde ‘ellemeyin müzedir, taşlara bile ellemeyin’ diyorlar. Toparlamaya çalışıyoruz. Bırakmıyorlar. Yasak diyorlar. İllaki bir can mı gidecek, bir hayat kaybı mı olacak? Çok tehlikeli. Geçen gün çocuklar buradaydı. İki üç parça düştü. Çocuklar kaçtı.”

“İlla Bir Can Kaybı mı Olacak?”
“İlla Bir Can Kaybı mı Olacak?”
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“İlla Bir Can Kaybı mı Olacak?”
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!