Afrika İle Siirt Arasında İşbirliği

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararasılaşma çalışmaları kapsamında Afrika’nın Çad ülkesinde öğrenim veren Institut National Superieur  d’Elevage de Moussoro INSEM Üniversitesinden gelen heyet, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak ile bir araya gelerek iş birliği protokolü imzaladı ve akademik birimlerimizi ziyaret etti.

İlk olarak Rektör ile bir araya gelen konuk heyet, bilimsel araştırmalar, akademik faaliyetler ve ortak çalışmalar başta olmak üzere farklı konular üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra Üniversite ile iş birliği protokolü imzaladı. İş birliği protokolünü Üniversite adına Rektör Prof. Dr. Nihat Şındak, Çad Institut National Superieur d’Elevage de Moussoro INSEM adına ise Genel Direktör Dr. Khadidja Hassaballah imzaladı.

İş birliği protokolü; her iki kurum arasında akademik personel ve öğrenci değişim programlarının yürütülmesine, ortak projelerin yapılmasına, öğretim üyelerinin misafir öğretim üyesi olarak kabul edilmesine, sempozyum, konferans ve seminer gibi akademik programların düzenlenmesine imkan sağlıyor.

Protokol imza töreninin sonrasında Çad heyeti, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemalettin Erdemci ve Prof. Dr. Tekin Şahin ile birlikte Hayvan Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti.

Ziyaretlerin, Üniversitenin katma değerli akademik çalışmaları ve bölgesel kalkınma faaliyetleri hakkında bilgi ve tecrübe anlamında büyük katkısı olduğunu ifade eden Çad heyeti, Üniversitenin kendilerine gösterdikleri misafirperverlik için teşekkür ederek, iş birliği imkânlarını daha da artırmak istediklerini dile getirdiler.

Afrika İle Siirt Arasında İşbirliği
2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
2
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Afrika İle Siirt Arasında İşbirliği
Haber bültenimize abone olun ve tüm haberlerden anında haberdar olun.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!