adminer

Doğu’da KADIN Olmak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadın olmak nedir ve nasıl tarif edilir? KADIN;   toprak, anne, işçi, patron, öğrenci vs. her şey demektir.

Doğu’da KADIN olmak birçok zorluğun yanında ciddi başarıları da yanında getirir. Genellikle burada kız çocukların eğitimine pek önem verilmediği gibi erken yaşta evlilik sorunu ve kısıtlama, baskı da mevcuttur.

Doğu kadınlarımız bilir ki burada kadın başına dışarı çıkılmasına aileler karşıdır. Kadınların okuması gereksiz görülür. Erken yaşta evlenmek eğitimden ön planda tutulur. Evlilikte bütün söz hakkı erkeğe verilir, kadının çalışması için izne ihtiyaç duyulur.

 Eski zamanlarda bu daha çok yaygın iken şimdiki zamanda ise daha çok azalmıştır. Şu an ki Doğu Kadınlarımız ise gördükleri baskıya belki şiddete ve maddi zorluğa rağmen okumaktan, gelişmekten, ve güçlü kadın profilinden vazgeçmeyip hayalleri için, başarıları için mücadele ettiklerini görüyoruz. Birçok kadınımız bu yönde büyük başarı elde etmektedir.

Evli olduğu halde okuyanlar, çocuk yaşta evlendirilmesine rağmen meslek sahibi olmak için çabalayanlar, eşinden veya ailesinden şiddet görmesine rağmen susmayıp kadın haklarına başvuranlar…

Görüldüğü üzere zorluğa rağmen mücadele içindedir doğu kadınlarımız. Evet, Batı’ya göre daha zorludur, daha kısıtlayıcıdır ancak biz Doğu Kadınları bunlara rağmen vazgeçmiyoruz.

Şimdi ise bu durumlar geride kalmıştır ve baskıcı, kısıtlayıcı aileler yok olmuş kadınlar özgür iradeye ulaşmıştır. Her kadın istediği şekilde okuyabilir, istediği zaman istediği kişi ile evlenebilir, şiddet görenler ise susmayıp cesurca kadın haklarına başvurabilir olduğunun farkına varmışlardır.

Doğu’da KADIN Olmak!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!