ne haber ajansı

ASRIN FELAKETİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Evet, gerçekten asrın felaketi. Hatta abartmıyorum küçük bir kıyamet yaşadık. Nerede ise ülkemizin onda birine tekabül eden bir yüzölçümüne sahip coğrafya da yere çok yakın ve şiddeti çok büyük bir değil birkaç deprem yaşadık. Hepsi gün aşırı yaşandı. Daha birinci depremin şokunu atlatamadan Türkiye ikinci büyük depremi yaşadı. Depremin şiddeti, dolayısı ile etkisi o kadar büyüktü ki artçıları ile bile binalar çöküyordu.

Vatandaşlar oturmuş bu bina ne zaman yıkılacak gibisinden kameralarını açmış bekliyorlardı. Çünkü Kahramanmaraş’ta, Malatya’da, Hatay’da ve Adıyaman’da gün içinde artçılar ile birçok bina insanların gözü önünde yıkılıyordu.

Başta da dediğim gibi gerçekten asrın felaketi yaşandı. Asrın felaketi yaşanır iken tek teselli edici bir husus sayılabilecek ise tüm insanlar iyilikte, yardımda, maddi ve manevi destekte yarıştı. Tüm siyasi partiler yarışa girdi. Tek bir şeye depreme odaklandı.

Maalesef bu çok sürmedi depremin 3. haftasında seçim tarihi tartışması başladı. Bu depremzedeler açısından gerçekten çok acı bir durum idi. Sadece depremzedeler mi? Hayır birçok duyarlı vatandaş bu konuyu kınadı. Seçim ertelenir veya tarihinde yapılır. Bunlar bugün tartışılacak konular değildi.

***

Bu hafta maalesef başka bir sıkıntı ve skandal ile uyandık. İnsanların zorda olan tüm insanlığa yardım etsin diye 11 Haziran 1868’de kurulmuş derneğimiz Kızılay yardım yapmayı bırakmış ticarethane kurmuş. Bence bu olay deprem kadar şiddetli ve etkili. İnsanlar Kızılay’a yardım yapsın diye para veriyor destek oluyor, fakat Kızılay iş merkezi kuruyor, çadır imal edip satıyor.

Hadi satmak amaçlı çadır imal ettiniz. Asla kabul edilemez ve maddi manevi Kızılay gönüllüsü olarak asla rızam yoktur. Peki, imal ettiniz ve satıyorsunuz da sizin ülkenizde yüz yılın felaketi yaşanır iken, millet enkaz altında, evleri yıkılmış iken, vatandaşların soğuktan donma noktasına gelmiş iken siz nasıl oluyor da kendi imkânlarınız ile deprem bölgesine gönderip kurmanız gereken çadırları satıyorsunuz. Bence bu da yüzyılın skandalı.

Sizin yapmanız gereken işi Ahbap Derneği başkanı Haluk Levent Bey yapıyor. Deprem bölgesine transfer ediyor ve kurulumlarını sağlıyor. Sizin derneğe ücret ödemeniz gerekir iken siz onlardan tonla ücret alıyorsunuz.

Evet, biz Japonya’da değiliz. Ve bizde Japonya da olan onurlu yöneticiler yok. İstifa etmiyorsunuz, özür dilemiyorsunuz en azından haksız yere aldığınız ücreti Ahbap derneğine iade edin de yüzünüz biraz aklansın. Yazık çok yazık.

***

Hala kalıcı konutlar ile ilgili bir çalışma yok. Varsa da kamuoyuna yansıyan bir şey yok. Geçen hafta bir heyet kuruldu bunu görüşmek için. Bu heyeti kuranlardan ricamızdır, lütfen heyete çağırdığınız uzmanlarda siyasi ayrım yapmayın. İşin uzmanı ise hangi dine mezhebe ve siyasi partiye mensup ise bırakın öyle kalsın ve çağırın faydalanın.

Sevgili Ne Haber ailesi haftaya görüşmek üzere…

ASRIN FELAKETİ

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

NE Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!